پیوند ها
طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی خشکبار (بهار 1400) آجیل، زرشک و عناب
آجیل و مغزهای خوراكی مانند گردو، فندق و پسته نقش مهمی در تأمین سلامتی بدن ایفا می کنند. این مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. مطالعات نشان می دهد مغزها یکی از مهمترین منابع غنی از سلنیوم هستند که این ریز مغذی برای تأمین سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری می باشند.
همچنین دارای خواص ضدسرطانی است. با توجه به رتبه برتر كشور ما در توليد بيشتر مغزهای درختی، لزوم توجه بيشتر به موضوع فرآوری و بسته بندی خشکبار برای افزايش سرانه مصرف داخلی و صادرات مطرح می شود.
جدول خلاصه مالی طرح توجیهی |
|
موضوع طرح توجیهی | فرآوری و بسته بندی خشکبار (آجیل ، عناب و زرشک) |
ظرفیت | 1000 تن |
تعداد شاغلين | 12 نفر |
سرمايه كل طرح | 40,444,981 هزار ریال (معادل 4 میلیارد و 44 میلیون تومان) |
هزینه های ثابت قبل از بهره برداری | 2,585,000 هزار ریال (معادل 258 میلیون و 500 هزار تومان) |
سرمايه در گردش | 11,569,311 هزار ریال (معادل 1 میلیارد و 157 میلیون تومان) |
درآمد ساليانه | 241,500,000 هزار ریال (معادل 24 میلیارد و 150 میلیون تومان) |
متراژ زمین | 2500 متر مربع |
درصد فروش در نقطه سربسر | 50 % |
نرخ بازدهی سرمایه | 42 % |
دوره بازگشت سرمایه | 3 سال |
ويژگی و خواص مغزهای درختی
مغزهای درختی، ميوه های خشكی هستند كه به طور معمول دارای يک يا دو بذر با پوسته سخت هستند و بيشتر مصرف آجيلي دارند. و به صورت خام، بوداده و خشک مصرف می شوند. مغزهای درختی دارای خواص تغذيه ای مطلوب و سرشار از انرژی و مواد مغذی هستند. از جمله ترکیبات مفيد مغزهای درختی می توان به اسيدهای چرب غيراشباع، پروتئين ها، املاح معدنی، ويتامين ها و فيبرها اشاره كرد.
این دانه های خوراکی سرشار از کلسیم و فسفر هستند که این مواد معدنی به ساخت استخوان ها و دندان ها کمک می کند و نیز منبع سرشار از منیزیم هستند که این عنصر نیز در ایجاد تعادل در عملکرد ماهیچه ها و اعصاب نقش مهمی دارد. همچنین وجود لینولئیک اسید در این دانه های خوراکی می تواند برای حفظ سلامت پوست و ایجاد تعادل هورمونی مفید باشد.
فوايد مصرف خشكبار و آجيل
مهمترین هدفی كه در بسته بندی محصولات غذايی مدنظر است افزايش طول عمر نگهداری محصول می باشد. ماده بسته بندی از طريق تنظيم فضای مناسب در داخل بسته با توجه به ويژگيهاي نگهداري محصول زمان ماندگاري آن را افزايش مي دهد. در اين مورد به خصوص هماهنگي بين ويژگيهای ماده بسته بندی و نيازهای نگهداری محصول می بايد فراهم گردد.
هدف ديگری كه در استفاده از بسته بندی خشکبار مدنظر است، بهبود حمل و نقل، انبارداری و عرضه محصول می باشد. امروزه با پيشرفت تكنولوژی و توليد انبوه محصولات بدون استفاده از بسته بندی، عرضه محصول به صورت عمده فروشي يا خرده فروشی با بازار امكان پذير نيست.
يعني با وجود اينكه به نظر می رسد بسته بندي يک هزينه اضافی را برای توليدكننده تحميل مي كند، اما بايد در نظر داشت بدون استفاده از بسته بندی خشکبار كل هزينه توليد به هدر می رود. در چنين بسته بندی هايی بايد به ايعاد بسته از نقطه نظر قابليت حمل و نقل و عرضه آن توجه شود و همچنين بايد به شيوه زندگی مردم و ميزان مصرف محصولات مختلف در هر جامعه دقت شود.
خشکبار بايد در بسته بندی هايي عرضه شوند كه در صورت نياز در يک يا دو وعده مورد مصرف قرار گيرند. اين موضوع به خصوص در مورد محصولات صادراتي حائر اهميت است. بسته بندي از نقطه نظر جذاب نمودن ظاهر بسته و بازار پسند كردن آن نيز اهميت زيادي دارد. اين جنبه از بسته بندی كردن در بعضي موارد بقيه اهداف كاربرد آن را تحت پوشش قرار می دهد.
در حاليكه توليد كننده هوشيار بايد از اين خطر دوري كند، چرا كه سرمايه گذاری بيش از حد و اندازه بر اين جنبه از بسته بندی نه تنها باعث موفقيت محصول در بازار نمی گردد بلكه شكست آن را نيز موجب می گردد. در اين مورد مي بايستي همواره ميزان سرمايه گذاری انجام شده هماهنگ با محتويات درون بسته باشد چه از بعد اقتصادی و چه از بعد اطلاعاتی كه از اين طرق در اختيار مصرف كننده گذاشته مي شود.
بسته بندي عمل مناسبی برای درج اطلاعات و ارايه اطلاعاتي است كه توليد كننده موظف است در اختيار مصرف كننده قرار دهد. از اين طريق رعايت قوانين و مقررات صنايع غذايی ياری می گيرند. ارايه اطلاعات ممكن است به صورت مستقيم يا غير مستقيم انجام گيرد.
درج اطلاعاتي نظير دستورالعمل مصرف كالا، تركيبات سازنده و ارزش غذايی آن، تاريخ مصرف، تاريخ انقضاء كالا، به طور مستقيم انجام مي شود. در حالی كه برخی اطلاعات به طور غير مستقيم با استفاده از رنگی كه در طراحی بسته بندی خشکبار و سایر محصولات به كار رفته و يا علائم اختصاری كه به طور بين المللی پذيرفته شده به مصرف كننده منتقل می گردد.
به عنوان مثال، رنگ سبز نشان دهنده بی ضرر بودن محصول است. اين موضوع ممكن است به منشا طبيعی و يا گياهی محصول مربوط گردد و يا به فراوری اضافه ای كه جهت استخراج برخی تركيبات مضر در آن محصول به كار رفته مربوط مي گردد.
در هر حال مصرف كننده با ديدن رنگ سبز غالب در بسته احساس مطلوبی مبنی بر بی ضرر بودن آن خواهد داشت. برخی رنگ ها به طور بين المللی برای برخی محصولات پذيرفته شده اند. مانند رنگ قهوه ای يا طلايی برای محصولات با منشا قهوه يا كاكائو.
درطي خشک كردن ميوه های آجيلی با استفاده از هواي داغ و خشک رطوبت آنها كاهش يافته به حدود 6 – 4 درصد مي رسد. در اين فرایند بايد دما و رطوبت تحت كنترل باشند تا از آسيب حرارتی به ميوه جلوگيری شود. خشك كردن به دو روش سنتی با استفاده از گرمای خورشيد و يا روش صنعتي با استفاده از انواع خشك كن ها مانند كابينتي، نواری، تونلی، سيلويي و غيره انجام می شود.
استفاده از روش سنتي به دليل غيرقابل کنترل بودن شرايط محيطي و آسيب به ماده غذايي، توصيه نمي شود. برای جلوگيري از آسيب حرارتی می توان عمل خشک كردن مغزها را در دو مرحله انجام داد. به اين ترتيب كه در مرحلة اول رطوبت را با سرعت تا حدود 12 درصد كاهش سرعت می دهند و سپس در يک خشک کن سيلويی در زمان طولانی با دميدن هوای گرم آن را به رطوبت مورد نظر می رسانند.
بودادن يا تفت دادن فرايندي است كه طي آن مواد غذايي با استفاده از حرارت مستقيم و بدون استفاده از واسطه هاي حرارتي مثل روغن و آب، خشك و پخته مي شوند. اين عمليات در توسترهاي مخصوصي انجام می گيرد كه با حركت دوراني خود در حين حرارت دادن، مغزها را مخلوط نموده و به اين ترتيب حرارت به صورت يكنواخت به همۀ دانه ها مي رسد.
اين دستگاه ها از جنس استيل ضد زنگ و مجهز به مخزني براي تزريق افزودني ها هستند. افزودني هاي آجيل شامل آبليمو، سركه، نمك، شكر و زعفران است. همچنين در طي فرايند بودادن از مالتودكسترين به عنوان يك روكش دهنده و براق كننده هم استفاده مي شود.
ضمن اينكه اين ماده سبب چسبيدن يكنواخت نمك به سطح آجيل مي شود. فرايند بودادن و برشته كردن باعث بروز مجموعه اي از تغييرات شيميايي در دانه ها مي شود. اين تغييرات مفيد بوده و باعث ايجاد عطر، طعم و رنگ در محصول مي شود.
يكي از مهمترين واكنش هاي اين مرحله، واكنش قهوه ای شدن غيرآنزيمي يا ميلارد 1 است كه طي آن عطر، طعم و رنگ در محصول ايجاد می شود. اما از سوي ديگر واكنش هاي نامطلوبی نيز در طی عمليات بودادن و برشته كردن رخ می دهد كه از آن جمله می توان به اكسيداسيون روغن ها، كاهش قابليت هضمی پروتئين ها، تخريب برخی آمينواسيدهای ضروری و تخريب برخی ويتامين ها اشاره كرد.
همچنين آجيل هاي بوداده داراي مقدار نسبتاً زيادي نمك هستند كه مصرف زياد آن به ويژه براي افراد مبتلا به فشار خون بالا مشكل زا است. يكي ديگر از اثرات زيان بخش فرايند بودادن تشكيل فرآورده سمی و سرطان زا به نام اكريل آميد 2 است كه در نتيجه حرارت دادن آمينواسيد آسپاراژين 3 ايجاد می شود.
پس از اتمام عمليات تفت دادن، مغزهاي آجيلي وارد يک دستگاه خشك كن نواري با نوارهاي مشبک و مرتعش شده و در معرض هوای گرم و خشک قرار می گيرند. حركت ارتعاشی نوار نقاله سبب حذف نمک اضافي از سطح محصول مي شود.
محاسبات انجام شده در طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی خشکبار :
مبلغ قابل پرداخت 50,000 تومان
عنوان مبحث: سوالات نهاد مبحث دانش خانواده و جمعیت (بخش اول) همراه با پاسخ شامل: 9 جلسه تعداد صفحات: 11 سوالات و جواب ها بصورت تایپ شده با فونت استاندارد می باشد که قابلیت سرچ در زمان آزمون را دارد سوالات ترم جدید همراه با پاسخ برای نمره 19 به بالا فرمت: pdf ... ...
عنوان مبحث: سوالات نهاد مبحث اسلام، مردم و ولایت از دیدگاه امام خمینی همراه با پاسخ شامل: 3 جلسه تعداد صفحات: 3 سوالات و جواب ها بصورت تایپ شده با فونت استاندارد می باشد که قابلیت سرچ در زمان آزمون را دارد سوالات ترم جدید همراه با پاسخ برای نمره 20 فرمت: ... ...
جزوه اقتصاد بخش عمومی ( مالیات ها ) ( دست نویس ) منبع : کتاب اقتصاد بخش عمومی ( مالیات ها ) نوشته دکتر جمشید پژویان#اقتصاد_بخش_عمومی ... ...
عنوان پاورپوینت: دانلود پاورپوینت اثرات روانی خنده درمانی فرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 20پاورپوینت آماده ارائهفهرست مطالب:مقدمهخنده درمانی چیستاهمیت لبخندآثار مثبت خندیدنفواید جسمانی خنده و... ... ...
دانلود تست خط به خط روانشناسی سیف ... ...
موضوع: #معرفی_طرحواره_جفری_یانگاسلاید ۳۴ ... ...
عنوان پاورپوینت درسی: دانلود پاورپوینت بازسازی ویرانه ها درس 22 مطالعات اجتماعی پایه پنجم فرمت: پاورپوینت ppt تعداد اسلاید: 19 پاورپوینت قابل ویرایش با محیط حرفه ای منطبق با آخرین تغییرات مطالب و رئوس کتاب درسیبکارگریی افکت ها، تصاویر و اشکال متحرک بسیار ... ...
جزوه جرم شناسی دکتر فرجی دستنویس ... ...
عنوان پاورپوینت: پاورپوینت سوره انعام، التقاء ساکنین درس 5 قرآن پایه پنجم دبستانفرمت: پاورپوینت قابل ویرایش تعداد اسلاید: 22 پوشش کامل درس (جلسه اول، دوم، سوم و چهارم) پاورپوینت قابل ویرایش با محیط حرفه ای منطبق با آخرین تغییرات مطالب و ... ...
برازیلیا پایتخت کشور برزیل است. ساخت این شهر به این علت بود که میخواستند محل پایتخت برزیل که پیش از آن شهر ریو دوژانیرو بود را تغییر داده و بیشتر به مرکز و غرب کشور بیاورند تا پیشرفت را به مناطق داخلیتر برزیل توسعه دهد. برای این تغییر پایتخت نیروی کاری عظیمی از سراسر ... ...
دژ بابک یا بَذ، بنا شده در بالای کوهی به بلندای ۲۳۰۰ متر، در نزدیک به سه کیلومتری شهر کلیبر میباشد. دژ در زمان ساسانیان ساخته شده و نام خود را از نام بابک خرمدین، رهبر رویارویی با تازندگان (مهاجمین) عرب تا سال ۸۹۳ میلادی، گرفتهاست. این دژ مربوط به دوران خرمدینان است و در ... ...
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات دسته بندی : پاورپوینت نوع فایل : .pptx (قابل ويرايش و آماده پرينت) تعداد اسلاید : 85 اسلاید بسمالله الرحمن الرحيم اشنایی با مهندسي خلاقيت TRIZ دانش خلاقيت شناسي و:TRIZ دانش پيشگام عصر خلاقيت ونوآوري دنياي امروز : عصر خلاقيت و ... ...
اقتصاد یا ترازمان به یک نظام اقتصادی در یک یا چند منطقه جغرافیایی یا سیاسی خاص اطلاق میشود و در برگیرنده تولید، توزیع یا تجارت و مصرف کالاها و خدمات در آن منطقه یا کشور میباشد. یک اقتصاد مجموع کل ارزش معاملات میان فعالان اقتصادی نظیر افراد، گروهها، سازمانها و حتی ... ...
دهدشت شهری در غرب استان کهگیلویه و بویراحمد و مرکز شهرستان کهگیلویه است با ماهیت اقلیمی و جغرافیایی خاص که آب و هوایی معتدل در چهار فصل سال دارد این شهر سومین شهر پر جمعیت استان کهگیلویه و بویر احمد است. فهرست مطالب: معرفی شهر دهدشت موقعیت جغرافیایی اطلاعات ... ...
این پایان نامه شامل 62 صفحه و بصورت word می باشد فهرست عنوان ...........................................................................................................................................صفحه چکیده ... ...
این پایان نامه شامل 72 صفحه و بصورت word می باشد فهرست مطالب عنوان صفحه چکیده .............................................................................................................................1 فصل اول: کلیات مقدمه ... ...
این پایان نامه شامل 93 صفحه و بصورت word می باشد فهرست عنوان ..........................................................................................................................................................صفحه چکیده ... ...
کتاب از عشق و علاقت پول بسازمراحل تبدیل علایقتان به پول چشمگیرهمین امروز کسب و کار خودتان را شروع کنید ... ...
خلاصه اصول و فلسفه تعلیم و تربیت(شكوهي،نقيب زاده،شريعتمداري،شعاري نژاد،هوشيار،ابراهيم زاده) فصل اول مفهوم شناسی تعلیم و تربیت فصل دوم مکاتب فلسفه آموزش و پرورش فصل سوم برخی از مربیان فلسفه آموزش و پرورش فصل چهارم اصول تعلیم و تربیت ... ...
دانلود پاورپوینت آموزشی درسی ویژه کلاس سوم ابتدایی درس فارسی ۲۲۶ اسلاید تمام کتاب کامل حجم فایل ۷۰ مگابایت آسمان آبی،طبیعت پاک همبازی ۸ اسلاید آواز گنجشک مورچه ريزه مثل ۱۳ اسلاید اگر جنگل نباشد- بهاران ۸ اسلاید ایران آباد-بوی سیب و یاس-حکایت ۱۳ اسلاید ایران عزیز ۸ اسلاید ... ...
جزوه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مناسب آزمون استخدامی ... ...
این پرسشنامه در قالب مقایسه زوجی تهیه شده و برای مدل های تصمیم گیری مناسب می باشد. در ضمن فایل فاقد تحلیل آماری می باشد و تحلیل بر عهده محقق می باشد. خصوصیات این پرسشنامه امکان تغییر در فایل وجود دارد نوع فایل: word طیف: مقایسه زوجی تعداد صفحات: 2 شاخص ها ... ...
دانلودگزارشکارآزمایشگاه فیزیولوژي گیاهی با فرمت pdf ودر 17 صفحه قسمتی از متن گزارشکار آزمایش1 : فشار اسمزي•به عبور آب از یک پرده ی نیمه تراوا اسمز گفته می شود.•اسمز نوعی انتشار ساده در مورد آب است.•جذب آب در بسیاری از سلول ھا طبق پدیده ی اسمز صورت می گیرد.فشار ... ...
فایل آموزش پاورپوینت تربیت فرزند در عصر رسانهسواد رسانه ایتربیت فرزند ... ...
پاورپوینت درمان های شناختی آلبرت الیس ... ...